Kaivojen tyhjennykset ja puhdistukset

Tyhjennykset ja puhdistukset

Aikasi on arvokasta. Siksi panostamme siihen, että palvelumme on nopeaa ja vaivatonta, että pääset jälleen keskittymään olennaiseen. 

Tyhjennämme kaikentyyppiset kaivot:

Voit tilata kaivon tyhjennyksen kertaluontoisesti kaivon täyttyessä tai säännöllisesti arvioidun  tyhjennystarpeen mukaisesti. Yleensä asiakkaalle edullisemmaksi vaihtoehdoksi tulee sopia säännöllisestä  tyhjennyksestä, jolloin vältytään kiiretyön aiheuttamilta lisäkuluilta. Yleisiä suositeltavia tyhjennysvälejä ovat esimerkiksi kerran viikossa, kuukaudessa tai vuodessa. 

Toimimme Kanta-Hämeessä sekä sovitusti Keski-Uudellamaalla. 

Soita, laita sähköpostia asiakaspalveluumme tai lähetä tarjouspyyntö helposti yhteydenottolomakkeen kautta sivun alareunasta.

Klikkaa kuvaa zoomataksesi

Kaivojen erot ja tyhjennystarpeet

Lokakaivojen tyhjennys

Lokakaivoja tai kansanomaisemmin jäte- tai likakaivoja ovat sakokaivot, pienpuhdistamot, pumppukaivot sekä umpisäiliöt.

Saostuskaivo eli sakokaivo on yleisin jätekaivoista. Se on umpipohjainen betoninen tai muovinen rengaskaivo, jossa kiinteä aines valuu pohjalle ja ylivuodot kulkeutuvat imeytyskentän kautta ympäristöön. Säännöllinen tyhjentäminen estää imeytyskentän tukkeutumisen sekä jätevesien valumisen  ympäristöön. Saostuskaivot on tyhjennettävä vähintään kerran vuodessa. 

Umpisäiliö on nimensä mukaisesti umpinainen säiliö, joka sijaitsee maan alla. Sen käyttäminen täyttymisen  jälkeen voi aiheuttaa suuria vahinkoja, kuten vuotoja, tulvimista lattiakaivoista sekä ympäristö- ja terveysriskejä. Umpisäiliön täyttymistä ja hälyttimen toimintaa tuleekin seurata säännöllisesti, kuitenkin  vähintään kerran vuodessa. Umpisäiliön tyhjennys tehdään tarvittaessa. Todellinen tyhjennystarve määräytyy kaivon koon ja käytön mukaan. 

Pien- ja panospuhdistamo on jäteveden käsittelylaite, joka puhdistaa jäteveden kuten suuremmissakin puhdistuslaitoksissa. Jätevesi jää puhdistamon pohjalle ja puhdistettu vesi ohjataan eteenpäin. Jätevesi tyhjennetään puhdistamon pohjalta loka-autolla vähintään kerran vuodessa. 

Pumppukaivo pumppaa jäte- ja harmaavesiä eteenpäin. Ne tulee huoltaa ja niiden toiminta tarkistaa säännöllisesti, mutta itse tyhjennys tehdään vain tarvittaessa. Yleisesti tarkistuksen yhteydessä tai pumpun rikkoutuessa.

 

Erotinkaivojen tyhjennys

Öljynerotinkaivo erottaa öljyn vedestä ja estää sen pääsyn viemäriverkostoon. Yleisesti öljynerotinkaivon tyhjennysväli vaihtelee 1-6kk välillä.

Hiekanerotinkaivo estää hiekan ja muun vastaavanlaisen lian pääsyn viemäriin. Tyhjennysväliksi saattaa riittää 1–2 kertaa vuodessa. Kaivot saattavat olla erillisiä tai yhdistelmäkaivoja, jossa sekä hiekka, että öljy erotellaan samassa. Tyypillisiä paikkoja hiekan- sekä öljynerotinkaivolle ovat esimerkiksi autokorjaamot.

Rasvanerotinkaivossa rasvanerotin estää rasvapitoisen veden pääsyn viemäriverkostoon. Suositeltava tyhjennysväli rasvanerotinkaivolle on pisimmillään puoli vuotta, jotta hyytynyt rasva ei pääse tukkimaan kiinteistön omaa järjestelmää tai aiheuta viemäriverkkoon ongelmia. Rasvanerotinkaivot ovat yleisimmin käytössä paikoissa, joissa tehdään ruokaa, kuten ravintoloissa.

Sadevesi- ja  salaojakaivojen tyhjennys Kiinteistöjen sadevesi- ja salaojakaivot kannattaa myös tyhjentää säännöllisin väliajoin. Sadevesikaivoihin kertyy hiekkaa ja muuta kiintoainesta, jotka eivät kuulu viemäriverkostoon. Ne voivat olla erillisiä kaivoja tai  yhdistettynä salaojaviemäröintiin. Suositeltava tyhjennysväli on noin kerran vuodessa.

Vesikaivojen puhdistus

Suoritamme vesikaivon puhdistukset painevesihuuhtelulla, jossa on veden mukaan lisätty puhdistavaa vetyperoksidia. Puhdistuksen jälkeen vettä ei kannata heti käyttää. Vetyperoksidi poistuu kaivosta noin  vuorokauden kuluessa. 

Miten kaivon tyhjennys tapahtuu?

  1. Tilaa kaivon tyhjennys helposti netistä yhteydenottolomakkeen kautta, laittamalla sähköpostia  osoitteeseen toimisto@janakkalanjatteenkuljetus.fi tai soittamalla asiakaspalveluumme 020339933. Sovitaan yhdessä tyhjennysajankohta ja muut mahdolliset lisähuomiot. 
  2. Merkkaa kaivot selkeästi esimerkiksi huomiokepeillä, jotta kuskimme löytävät kaivosi hyvin tontilta.
  3. Huolehdithan myös esteettömästä pääsystä kaivolle ja että pihasi on liikennöitävässä kunnossa,  sillä suljetut puomit tai talvella huonosti aurattu ja hiekoitettu piha voi hidastaa loka-auton perille pääsyä tai estää saapumisen kokonaan. 
  4. Tämän jälkeen voit olla huoletta, me tyhjennämme ja puhdistamme kiinteistösi kaivot ammattitaidolla nopeasti ja vaivattomasti. 
  5. Saat 24 tunnin sisällä tyhjennyksestä SIIRTO-asiakirjan sähköpostiisi.

Pyydä tarjous tai laita viestiä!

Kaivojen tyhjennykset ja puhdistukset sekä henkilö- että yritysasiakkaille. Ota yhteyttä jo tänään!

Scroll to Top
Laita meille viestiä!