Viemärihuolto

Viemärin avaus, huuhtelu ja kuvaus

Kiinteistön huoltoa voi tehdä kahdella tavalla: ennaltaehkäisevästi tai vasta ongelmien ilmaantuessa kiireessä. Ennaltaehkäisevä kiinteistön huolto on kannattavampaa, koska ongelmien ratkomisessa riskit voivat kasvaa isoihin ja kalliisiin vahinkoihin.

Viemärin avaus tehdään silloin kun ongelmat ovat jo ilmaantuneet, eli viemäri on tukossa. Tukkeutunut viemäri voi aiheuttaa mittavat vesivahingot, minkä vuoksi ammattilainen kannattaa tilata paikalle mahdollisimman pian. Viemärin huuhtelu suoritetaan aina viemärin avauksen yhteydessä, mutta sillä voidaan myös ennaltaehkäistä tukoksien syntymistä säännöllisenä huoltotoimenpiteenä. 

Viemärin kuvaus auttaa sekä ennaltaehkäisevästi että ongelmien ilmaantuessa. Viemärin kuvauksella  pystytään selvittämään tukoksien syyt ja varmistamaan etteivät ongelmat toistu. Viemärin kuvaus on myös ainoa keino selvittää putkistojen kunto. Suosittelemme kuvausta etenkin, jos viemäri tukkeutuu useasti. Suosittelemme myös tilaamaan viemärin kuvauksen aina yli 30 vuotta vanhojen putkistojen avauksen yhteydessä, koska putkistot ovat tällöin teknisen käyttöikänsä päässä ja tukos voi kieliä putkiston vaihtotarpeesta.

Olemme tarjonneet viemäripalveluita menestyksekkäästi jo yli 15 vuotta. 

Viemärihuoltopalvelumme toimii seuraavilla alueilla: 

Janakkala, Hämeenlinna (Renko, Lammi, Tuulos, Kalvola, Hauho), Hattula, Loppi, Hausjärvi, Riihimäki,  Tammela ja Forssa. Sovitusti myös Keski-Uusimaan alueella.

Viemärin avaus

Jos viemäri on tukossa, kannattaa tilata ammattilainen avaamaan viemäri mahdollisimman pian. Tukkeutunut viemäri voi aiheuttaa painetta putkistoon, vaurioittaa putkistoa ja jopa räjäyttää sen, jolloin ongelmat laajenevat rakenteisiin eteneviksi kalliiksi vesivahingoiksi. 

Me avaamme viemärit tehokkaasti painehuuhtelulla, jonka jälkeen huuhtelemme avatun viemärilinjan huolellisesti lämpimällä vedellä. Viemärin huuhtelu on myös mahdollista tilata erikseen ennaltaehkäisevänä palveluna ennen ongelmien ilmaantumista.  

Yleisimpiä merkkejä, joista tunnistaa, että viemäri on tukossa:

Miksi viemäri tukkeutuu?

Viemärin tukkeutumiseen on useita syitä. Tukkeutuneet viemärit ovat yleinen ongelma kaikenlaisissa viemäriputkistoissa.

Kulunut putkisto, pieni kaato ja putkikoko, tiukat mutkat sekä korvausilma vaikuttavat  viemärin toimintaan. Rasva- ja öljy kertyy jähmettyessään putkistoihin. Viemäriin kuulumattomat tavarat, kuten vanupuikot ja WC-paperin hylsyt jäävät herkästi jumiin putkiston ahtaumiin. Lisäksi ruoste, kalkki, paperi, kahvinporo, hiukset ja ruoanpalat eli niin sanotusti viemäriin luonnollisesti kulkeutuva aines  muodostaa kertymää putkistoihin ajan saatossa.

Viemärin huuhtelu

Viemärin huuhtelu tehdään joko viemärin avauksen yhteydessä tai ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä osana kiinteistön huoltoa. Viemärin säännöllinen huuhtelu ehkäisee tukoksien syntymistä ja pidentää viemäriputkistojen käyttöikää. 

Viemärin huuhtelu tapahtuu painehuuhteluautolla, joka puhdistaa viemärit lämpimällä vedellä tehokkaasti. Lämmin vesi irrottaa kertymiä huomattavasti paremmin kuin kylmä vesi ja on hellävarainen putkistolle.

Jos et ole varma kestääkö putkistot painehuuhtelua, kannattaa viemäriputkiston kunto tarkistaa ensin viemärin kuvauksella.

Viemärin kuvaus

Viemärin kuvaus auttaa kiinteistön huollossa sekä ennaltaehkäisevästi että ongelmien ilmaantuessa. Ennaltaehkäisevää kiinteistönhoitoa on selvittää viemäriputkistojen kunto ajoissa esimerkiksi ennen uusien viemäreiden käyttöönottoa, kiinteistön oston yhteydessä tai putkiston teknisen käyttöiän päätyttyä. Ongelmien ilmaantuessa viemärin kuvaus yleisesti suoritetaan viemärin avauksen yhteydessä, kun selvitetään, mikä tukoksen viemärissä aiheuttaa. Voit tilata meiltä viemärin kuvauksen joko erillisenä palveluna tai viemärin avauksen ja huuhtelun yhteydessä.  

Käytämme viemärin kuvauksessa työnnettäviä kamerajärjestelmiä. Kuvaus tuottaa paikkatiedon, jolla mahdolliset huoltokohdat voidaan määritellä 5 cm:n tarkkuudella. Putkiston kunnosta on myös mahdollista ostaa kirjallinen raportti kuvauksen yhteydessä. 

Miksi viemärin kuvaus kannattaa tehdä ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä? 

Viemäriputket eivät ole ikuisia. Jokaisen kiinteistön viemäriputkistot tulee huoltaa jossain kohtaa sekä uusia elinkaaren lopussa. Ja ainoa keino selvittää putkistojen huoltotarve on tutkia viemärit sisältä käsin viemärin kuvauksella. 

Peruskuntokartoituksella ja kulkuselvityksillä saadaan selville alkavat tukkeumat sekä putkistojen kunto. Putkistojen ikääntyessä tai putken tukoksen aiheuttaman paineen myötä putkistot kuluvat ja voivat aiheuttaa kalliin vesivahingon. Ei ole myöskään tavatonta, että puun juuristot tunkeutuvat viemäriputkistoon ajan saatossa ja jätevedet valuvat ympäristöön. 

Viemärin tukkeutuessa ensimmäistä kertaa voi pelkkä viemärin avaus ja huuhtelu riittää. Jos viemäri on kuitenkin usein tukossa, tulisi tukkeutumisen syy selvittää viemärin kuvauksella. 

Uusien viemärien asennustöissä kannattaa viemäriputket kuvata ennen lattian valutöitä, jotta voidaan varmistaa, että kallistukset ovat kunnossa ja ettei viemäriin ole päässyt mitään sinne kuulumatonta. Viemärin käyttöönottotarkastus on osa laadukasta viemäriasennusta, joka paitsi varmistaa putkiston toimivuuden myös tekee rakentamisen laadun todennettavaksi raportin kanssa. 

Kun viemärin ongelmakohdat löydetään ajoissa, pystyt ennaltaehkäisemään vahinkoja ja korjauskustannuksia. Valitettavan usein viemärihuolto kuitenkin muistetaan vasta ongelmien ilmaantuessa. Tee sinä toisin ja ole ajoissa. 

Raportti viemärin kuvauksesta 

Viemärin kuvauksesta on mahdollista saada kirjallinen raportti tai video muistitikulla. Ne soveltuvat esimerkiksi kiinteistön omistajan vaihdoksessa dokumenteiksi kiinteistön viemärien kunnosta. 

Raportin perusteella pystytään aloittamaan korjaustoimenpiteiden suunnittelu. Alkavissa tukoksissa tai ahtaissa putkissa suositeltava korjaustoimenpide voi olla esimerkiksi säännöllinen painehuuhtelu.  Suuremmissa ongelmissa, kuten putkistojen vaurioissa voi olla aika putkiremontille

Miten tilaan viemärihuoltopalvelun?

Ota asiakaspalveluumme yhteyttä. Me autamme selvittämään, millainen viemärihuolto sinulle olisi kannattavin.

Voit jättää yhteydenottopyynnön helposti netissä viereisellä lomakkeella tai sähköpostilla  toimisto@janakkalanjatteenkuljetus.fi. Kiireellisissä asioissa soita numeroon 020339933. Asiakaspalvelumme palvelee klo 8-16 välisenä aikana, joka jälkeen puhelut ohjautuvat päivystyspuhelimeen. Saat siis meidät kiinni 24/7.

Tarjoamme ammattitaitoista viemärihuoltoa sekä henkilö- että yritysasiakkaille.

Pyydä tarjous tai laita viestiä!

Scroll to Top
Laita meille viestiä!